nettó tömeg

az idealistának mindig igaza van

Sok jó ember, kis helyen

2009. március 03. 20:41 - nettó tömeg

A munkanélküliség a feleslegesség érzetével, drámai szegénységgel, kiszolgáltatottsággal és a világrenddel való aktív kapcsolat elvesztésével jár. A növekvő munkanélküliség a fogyasztás további visszaesését okozza, ami aztán további munkahelyekek megszűnését vonja maga után....

A tegnap magyar vásárlói és eladói közül az idén újabb százezer lesz munkanélküliségre, szegénységre és tétlenségre kárhoztatva. Tegnap még kellett autó gyártani mert megvették, ma sokkal kevesebb kell és arra is alig van vevő. Mert nincs: pénz. A virtuális pénzügyi keretrendszerben érvényesülni tudók száma úgy csökken, mintha egy fűtött házban tartott zárt körű rendezvényről szorítanák ki a tömeget a hófúvásba.

Felmerül a kérdés: ha a tudománnyal képesek vagyunk a betegségek többségét legyőzni és hosszabb, jobb életet varázsolni, vajon normális-e, hogy egy virtuális, ember alkotta matematikai rendszer miatt mégis emberek milliók váljanak a semmivel egyenlővé?

Ha a kommunizmus az 1984 című regényre épült, a mostani helyzetről a 2001 Űrodesszeia juthat eszünkbe, ahol az ember alkotta rendszer a tökéletes és logikus működés érdekében megöli alkotóját.

Szembe kell vele szállniuk azoknak, akik ma még a rendszeren belül vannak. 

 

Tedd ki a Facebookra

3 komment
Címkék: gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://nettotomeg.blog.hu/api/trackback/id/tr92978296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.04. 11:32:14

Sokan vagyunk, sok az inproduktív, s az arány egyre rosszabb. Miközben egy Földünk van, a források végesek. Vagyis valóban a 2001 Űrodisszeia az érvényes. Az egyensúlynak valahogy helyre kell állnia.

nettó tömeg · http://nettotomeg.blog.hu 2009.03.04. 15:56:45

Igen, most 5-en vagyunk 3 székre. Az a kérdés, hogy lesz-e még 2 szék. Szerintem legyen, az a jobb.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.04. 21:40:32

De objektíven tudod, hogy örülünk, ha 1 plusz is lesz. De az is lehet, hogy már 3 szék sem lesz. Előbb-utóbb fel kell erre a szcenárióra is készülnünk. Bár nem tudom hogy lehetne kisebb és fiatalabb a népesség. Még a végén engem is lelöknek a Taigetosról.
Most Magyarországon azt támogatjáj, hogy olyan gyerekek szülessenek, akik inproduktívak lesznek. Nagy valószínüséggel. Ez a nem helyes népességpolitika.
süti beállítások módosítása