nettó tömeg

az idealistának mindig igaza van

Bokros teendői

2009. március 10. 13:33 - nettó tömeg

Bokros Lajost, Horn Gyula egykori pénzügyminiszterét először Európai Parlamenti listavezetőnek, majd miniszterelnöknek jelölte Dávid Ibolya, az MDF elnöke. Miért?

Lajos egyszer megcselekedte a magáét, keresztnevének amiatt sokan a "csomag"-ot hiszik. A messiást váró hazai közéletben a kipróbált, ideológiamentes szuperszaki tudna megfontolandó javaslatokat tenni a gazdaság rendbetételére. De valószínűtlen, hogy ezt az EP parlamentből tudná intézni, vagy hogy lenne elég háttere ahhoz, hogy miniszterelnökként az ország minden problémáját menedzselje. Ezeken az Ibolya által megálmodott posztokon a közgazdaságtan bajszos sheriffje nincs a helyén. Jelölései és előtérbe helyezése inkább az MDF szereplésére és aktivitására valók, semmint a válság valódi kezelésére.

Bokros pénzügyminiszternek, vagy főtanácsadónak alkalmas, ha az őt felkérő politikai erő képes elhitetni az emberekkel a Csomag 2.0 fájdalmainak értelmét. Egy bármikor kiírt országgyűlési választáson az MDF örülhet 1 db parlamenti helynek, ezért királyt nem képes csinálni. Csak kavarodást.

Kíváncsian várjuk, képes-e a Fidesz nevű, nagy nézettségű és széplelkű celebrity egy hasonló kaliberű közgazdát és programot villantani ebben az évtizedben.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nettotomeg.blog.hu/api/trackback/id/tr51993480

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.03.10. 16:07:53

Hogyan lehetne az MDF-et megmenteni?Egyetlen ember létezik, aki megmentheti az MDF-et. Boross Péternek hívják, Magyarország miniszterelnöke volt. Kérdés, ő mit akar.   Az írás a Konzervatórium.hu-n olvasható.

Trackback: nanena 2009.03.10. 14:05:20

Ki fogja elküldeni Gyurcsányt!?Milyen program kellene ma Magyarországnak? Orbánon azt kérjük számon, hogy nincs neki, Bokroson azt, hogy neki van. Nemhogy odaállnánk amögé, akinek vannak elképzelései. Mert Bokrosról mondhatunk bármi rosszat, programját bí…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.10. 14:04:25

Mintha a fideszt elhagynák a gazdasági szakemberek. Eddig a Reformszövetség egyes tagjait gondoltuk a párt gazdasági agytrösztjeinek, azután Orbán lényegében elhatárolódott tőlük. Még megérjük, hogy Szijjártó lesz a pénzügyminiszter. Persze Varga Mihály még ott van. Jót vagy semmit. Én abban bízom, Bokros leírása után nem lesz pofájuk hülyéket odaállítani. Bár vastag a bőrük.

Határozott Szándék (törölt) 2009.03.11. 11:02:26

inforadio.hu/hirek/belfold/hir-262708
Orbán Viktor: "A legnagyobb pánikba akkor esnék, hogyha Bokros Lajosnak hívnák a miniszterelnököt"

Ahhoz képest, hogy Orbánnak semmi saját programja nincs, elég fikázós. Bokros egyszer már megcsinálta. Meg tudná csinálni még egyszer.

Ja, hogy akkor nem Ovi lenne a miniszterelnök?

"A pártelnök azt mondta, tudna ugyan mondani olyan személyt, aki alkalmasabb [Bokrosnál] egy szakértői kormány vezetésére, de a legjobb személyi javaslata is rosszabb lenne, mint egy előrehozott választás."
Magyarul: Ovi a legjobb, Ovi a legszebb, Ovi a legtökéletesebb. Szakértőbb minden szakértőnél.

Ja, hogy ő nem gazdasági szakember, csak egy politikus?

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.11. 11:23:23

@Határozott Szándék: Nekem Orbántól most az tetszett, hogy nem kell neki programmal rendelkeznie, mert ez nem egy miniszterelnök dolga. Hanem szakértőket felkér, hogy tegyenek javaslatot és hajtsák is végre. És megkérdezi az embereket is. Mert ő demokratikusan kormányzott és fog kormányozni. Azért sokan emlékszünk még 1998-2002-re.
süti beállítások módosítása