nettó tömeg

az idealistának mindig igaza van

"A minaret nem alapvető fontosságú az iszlámban"

2009. december 10. 20:54 - nettó tömeg

Svájc polgárainak többsége úgy döntött a múlt heti népszavazáson, ne épüljön több minaret az országukban. Pánikban a nemzetközi jogvédők. Oxford progresszív imámja nem bánja.

A nemzetközi felháborodás óriási volt, olyan nagy, hogy a média mellett a többi egyház képviselői is jajveszékelnek.

Más véleményen van azonban Oxford imámja, Taj Hargey. Szerinte a minaret nem az iszlám elválaszthatatlan része. A Timesban írott cikkében kifejti, hogy bár a döntés "szükségtelenül vallásellenes", amíg a Koránra nem jellemző, radikális szárny tartja fogságban az iszlámot és szélsőséges tanokkal mételyezik a követőket (férfi felsőbbrendűség, halálra kövezés, csador, muszlim kiválasztottság stb), nem kell csodálkozniuk az elutasításon. Kifejti alapvető nézetét is: a bevándorló muszlimok a Korán valódi tanait kövessék, olvadjanak be a többségi kultúrába, ahhoz alkalmazkodjanak, és vallásukat is a befogadó nemzet kultúrájának tiszteletben tartásával gyakorolják.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nettotomeg.blog.hu/api/trackback/id/tr31589109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása