nettó tömeg

az idealistának mindig igaza van

Problémák a rendőrségnél

2009. február 28. 12:50 - nettó tömeg

Cigányok elleni és/ vagy cigányok által elkövetett erőszakos bűncselekmények tartják izgalomban az országot. Ennél jóval bőségesebb a bűn-felhozatal, a sértettek, az elkövetők és az elkövetési műfaj tekintetében is. Egy közös pont van csak az ügyek között: mindet a harmatgyengének tűnő rendőrségnek kéne megelőznie, felderítenie.

A kelleténél kevesebb rendőr, kevés tapasztalt profi, rossz technikai körülmények, megalázó pénz, amerikai mintára vállalt másodállás, korrupció: ez a látlelet ma a magyar rendőrségről. Pedig a testület presztízse elvileg magas (gondoljunk a tévésorozatok sztár rendőriere és helyszínelőire), a magyar rendőrségé azonban borzalmasan alacsony. Pedig az adófizetők pénzén készült Tűzvonalban című sorozatot folyamatosan műsoron tartja és reklámozza az állami televízió: úgy néz ki, PR-ral ezt a helyzetet már nem lehet megoldani.

Az igazi gond nem az állomány, hanem a vezetés által rájuk kényszerített, illetve elnézett módszerek. Az állami korrupciós mechanizmus fenntartása a hazugsággal megszerzett hatalom egyik alap feltétele, így aztán nálunk a rendőrség pont annyira korrupt és ügyeskedő, mint az orvosok, az önkormányzatok, vagy maguk a parlamenti pártok.

Nézzünk néhány állatorvosi lovat a rendőrpolitika közemúltjából: Zsanett feljelentése nyomán a rendőrfőkapitányt már az első nap meneszti a miniszterelnök, pedig az 5 vádlottat később felmentik; a tévészékházat kényelmesen elfoglalták a tüntetők; a kormány és a főváros kitüntette az október 23-án jelölés nélkül, viperával támadó csapatok vezetőit; a miskolci kapitányt cigányokra vonatkozó nyilatkozata miatt felmentették, majd visszahelyezték.

A szakmai hibák között említhetjük a móri bankrablás esetét. De nem vet jó fényt a szervezetre az sem, hogy a veszprémi kézilabdás-gyilkosság helyszínén szolgálaton kívüli rendőrök tartózkodtak és nem tettek semmit, majd ügyeletes kollégáik késve adták ki a körözést az elkövetők ellen, majd ezt a késést a városi és az országos kapitány is letagadta. Hasonlóan kellemetlen eset, hogy csak a család unszolására minősült át gyilkosságá a tatárszentgyörgyi kivégzés, melyet a rendőrség (és a mentők, és a tűzoltók) elsőre elektromos tűzként iktattak.

 

Tedd ki a Facebookra

Szólj hozzá!
Címkék: rendőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://nettotomeg.blog.hu/api/trackback/id/tr91971433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása