nettó tömeg

az idealistának mindig igaza van

Kormány az árnyékban, avagy a Fidesz programja

2009. március 02. 01:23 - nettó tömeg

Évek óta, elhűlve nézzük a Gyurcsány-kormány bakiparádé-filmjét válogatott állatságokkal, szarvashibákkal, ordas baklövésekkel, töketlen baltázásokkal és szánalmas bucskázásokkal. Hozzá a Fidesz száraz, szarkasztikus kommentárját hallgatjuk. Nem szórakozunk jól, és tanulság is kevés akad.

A Fidesz ellenez, kivonul, feloszlat és kordont bont: az ellenfél kiéheztetésére, kitrükkölt forradalomra játszik 2,5 éve, mindhiába. Minden erejét leköti a hazugsággal és furmánnyal választást nyerő Feri megbuktatásának, lelassításának, kicsúfolásának nemes ügye, holott ezt a problémát a köztársasági elnöknek kellett volna a tisztelt ház szétkergetésével megvalósítania abban a minutumban hogy kiderült: a miniszterelnök Gyurcsány hamis adatokkal tévesztette meg a választókat ("dübörög a gazdaság") és pártja erre a "biztos alapra" épített siker- és ígéretkampánnyal szerezte szavazatait a hatalomhoz.

Normális körülmények között egy nagy ellenzéki pártnak programja, cselekvési terve és javaslatsorozata lenne minden gyakorlati helyzetben, különösen világválság idején. Normális körülmények között a Fidesz már réges-régen létrehozott volna egy árnyékkormányt, melynek szimpatikus, nyugodt árnyék-miniszterei minden egyes kérdésben naponta elmondanák, mit tennének, ha tehetnék. Ehelyett csak Szijjártó Péter, vagy az éppen ráérő kommunikációs szakember, ünnepnapokon a frakcióvezető nevesíti a kormány aznapi tévedéseit, valamint néha előbukkan a ködből Viktor, hogy irányt mutasson. De mindig minden mondat vége az: Gyurcsány hazug. Persze, az. De ez a poén már nem viszi el a showt.

Gazdasági válság van, választási csalás volt. Megoldás nincs. Mert az nem megoldás, hogy az önkormányzati választást és az EP választást nyeri meg a Fidesz az országgyűlési helyett, szimpátia alapon.

A párt "Erős Magyarország" nevű programja 2007 decemberében, 14 hónappal ezelőtt került fel a honlapra és azóta változatlan formában olvasható. Ez a nem lebecsülendő anyag részben elavult, de ami a nagyobb baj, hiányoznak a figurák, akik hitelesen eljátszanák. 2006-ban Mikola doktor, amint mikrofont kapott, az utcán grasszáló szingli hordákról vizionált és ezzel rengeteg szimpatizánst sikerült elrémítenie. Talán a Fidesz továbbra is csak 2 szalonképes figurát (Orbán, Szájer) képes felmutatni, s ketten kevesek egy árnyékkormányhoz? Vagy az áldozat szereppel és a kormányfő folyamatos támadásával megnyert önkormányzati, és nemsokára bezsebelt EP helyek kellemesen ellensúlyozzák a parlamenti ellenzéki pozíciót?

 

Tedd ki a Facebookra

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nettotomeg.blog.hu/api/trackback/id/tr8974631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.02. 13:21:21

Most úgy néz ki, a poén elviszi a show-t és megnyerik majd a parlamenti választásokat. Jó nem lesz nekünk. De nekünk már mindegy, hogy Gyurcsány vagy Orbán. Egykutya. Te tudsz mást?

nettó tömeg · http://nettotomeg.blog.hu 2009.03.04. 15:59:04

Itthon egyelőre nem tudok mást.

Egy olyan utópia tetszik, ahol a politikusok és a kormányok nem nemzetiek, hanem úgy működnek, mint a sportklubok. Lehetne játékosokat szerződtetni. Mi például átvehetnénk Obamát 4/8 év múlva.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.04. 21:35:25

@nettó tömeg: Ez az ötlet tetszik. Akkor vegyünk át pártokat vagy kormányokat is. Nekem pl. a szingapúri tetszik. Ott néztem a parlamentet, kormányülést, mindenki normális volt, nem nyírták egymást, mindenki tenni akart. A régi kormányfő a haza bölcse, őrá mindenki hallgat. A miniszterelnök meg mindig megvalósítja, amit akar, mert tudják róla, hogy tud és mer. De Obama is jöhet. Miután felfelé ívelő pályára tette az USA-t. Lehet akkor mi még mindig lefelé tartunk Orbánnal. Vagy az Orbánt váltó Gyurcsánnyal. Apokaliptikus vízió?
süti beállítások módosítása